Geen synthetische parfum in zonnebrand, waarom?

Terug naar Blog
Zonnebrand

Geen synthetische parfum in zonnebrand, waarom?

Zonnebrand Baby

Waarom zou je geen synthetische parfum moeten gebruiken in zonnebrandcrème?

Zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel geworden van onze dagelijkse huidverzorgingsroutine, vooral wanneer we onze huid blootstellen aan de zon. Het selecteren van de juiste zonnebrandcrème kan echter een uitdaging zijn, vooral als je een gevoelige huid hebt. Veel zonnebrandcrèmes bevatten synthetische parfum, wat problemen kan veroorzaken voor mensen met een gevoelige huid. In dit artikel zullen we daarom bespreken waarom het gebruik van een zonnebrandcrème zonder synthetische parfum voordelig kan zijn.

Maar wat is parfum eigenlijk?

Parfum, ook wel bekend als geur, is een mengsel van geurende stoffen die aan cosmetische producten worden toegevoegd om ze een aangename geur te geven. Parfum kan synthetisch of natuurlijk zijn en kan afkomstig zijn van planten, dieren of chemische stoffen.

Schadelijk voor de huid.

Hoewel parfum cosmetische producten een prettige geur kan geven, kan het ook schadelijk zijn voor de huid, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Synthetisch parfum kan namelijk irritatie en allergische reacties veroorzaken. Dit kan leiden tot rode, jeukende huiduitslag, zwellingen en andere huidproblemen. Dit is met name het geval bij producten die direct op de huid worden aangebracht, zoals zonnebrandcrème. Dit is natuurlijk iets wat je wilt vermijden!

Werking

Bovendien kan synthetisch parfum in zonnebrandcrème ook de werking van de zonnebrandcrème beïnvloeden. Parfum kan namelijk de UV-bescherming van de zonnebrandcrème verminderen, waardoor de huid minder goed beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van de zon. Dit kan leiden tot zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker.

Om deze redenen is het dus belangrijk om een zonnebrandcrème zonder synthetisch parfum te gebruiken en alleen te kiezen voor geurstoffen afkomstig van kruiden, plantenextracten of oliën. Hierdoor wordt het risico op huidirritatie en allergische reacties verminderd en blijft de werking van de zonnebrandcrème optimaal.

Interessant weetje:

Wist je dat zonnebrandcrème zonder parfum geschikt is voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid?

Waar moet je op letten?

Nu je begrijpt waarom synthetisch parfum vermeden moet worden in zonnebrandcrème, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Als je, net als wij, parfum wilt vermijden in zonnebrandcrème, is het essentieel om de ingrediëntenlijst te controleren. Vermijd producten die synthetisch parfum, geur of aroma bevatten. In plaats daarvan kun je kiezen voor zonnebrandcrèmes die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. Deze zonnebrandcrèmes bevatten vaak ingrediënten zoals aloë vera, kamille, groene thee-extract en kokosolie, die verzachtende en kalmerende eigenschappen hebben voor de huid.

INCIA Zonnebrandcreme

Een geweldig voorbeeld van een zonnebrandcrème zonder synthetisch parfum is de INCIA zonnebrandcrème. Deze zonnebrandcrème is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van mensen met een gevoelige huid. Het bevat geen synthetisch parfum, maar maakt gebruik van natuurlijke geurstoffen afkomstig van kruiden en plantenextracten. Hierdoor kan het de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon zonder irritatie of allergische reacties te veroorzaken.

Verminder risico’s

Door te investeren in je gezondheid en te kiezen voor een zonnebrandcrème zonder synthetisch parfum, verminder je niet alleen het risico op huidirritaties en allergische reacties, maar behoud je ook een gezonde en stralende huid. 

Daarnaast is het ook essentieel om andere goede gewoonten in acht te nemen om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van blootstelling aan de zon tijdens de piekuren, het dragen van beschermende kleding en als het niet lukt om in de piekuren uit de zon te blijven het opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème.

Kies natuurlijke ingredienten

Het vermijden van synthetisch parfum in zonnebrandcrème is een verstandige keuze, vooral als je een gevoelige huid hebt. Synthetisch parfum kan irritatie en allergische reacties veroorzaken, evenals de werking van de zonnebrandcrème verminderen. Door te kiezen voor een zonnebrandcrème zonder synthetisch parfum en gemaakt van natuurlijke ingrediënten, kun je genieten van de voordelen van effectieve zonbescherming zonder compromissen.

Dus waar wacht je nog op? Bescherm je huid tegen de zon en kies voor een zonnebrandcrème zonder synthetisch parfum zoals de INCIA zonnebrandcrème. Je huid zal je dankbaar zijn!

Terug naar Blog
De waardering van lafelin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 13 reviews.
× Chat