Speenkoorden: de trendy must-have accessoire voor onderweg!

Terug naar Blog
Speenkoord flat lay

Speenkoorden: de trendy must-have accessoire voor onderweg!

Speenkoord blog

Speenkoorden zijn tegenwoordig niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Deze hippe accessoires zijn een geweldige aanvulling op de outfit van je kleintje. Bovendien zorgen ze ervoor dat de speen altijd binnen handbereik blijft, of je nu onderweg bent met de kinderwagen, draagzak, fiets of auto. In dit blogartikel ontdek je waarom speenkoorden zo populair zijn en waarom het kiezen van bewuste en veilige ontwerpen van groot belang is.

Praktisch en Veilig

Het belangrijkste voordeel van een speenkoord is dat het voorkomt dat de speen van je kleintje kwijtraakt of op de grond valt. Vooral wanneer je onderweg bent met de kinderwagen of draagzak, biedt een speenkoord uitkomst. Maar ook tijdens een fietstochtje of autoritje kunnen deze handige accessoires eenvoudig worden bevestigd aan het kinderzitje.

Bewuste Materialen

Bij het kiezen van een speenkoord is het belangrijk om te letten op de gebruikte materialen en de veiligheid ervan. Gelukkig zijn er speenkoorden verkrijgbaar die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Ze zijn BPA-vrij en gemaakt van 100% katoen met onbehandelde beukenhouten kralen. Deze speenkoorden bevatten geen weekmakers, gifstoffen of splinters, waardoor ze veilig zijn voor je kleintje. Bovendien voldoen ze aan de Europese veiligheidsnormen, waarbij speenkoorden maximaal 22 cm lang mogen zijn volgens de NEN-norm 12586.

Veilig Gebruik

Hoewel speenkoorden handig en veilig zijn, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik ervan. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het gebruik van een speenkoord veilig blijft:

  • Gebruik een speenkoord altijd onder toezicht van een ouder. Hoewel een speenkoord handig is, is het niet bedoeld om zonder toezicht te worden gebruikt.
  • Geef een speenkoord niet mee naar bed. Als je toch iets wilt geven om mee te knuffelen, kun je bijvoorbeeld een speendoekje overwegen.
  • Een speenkoord is geen speelgoed en mag niet worden gebruikt als vervanging voor een fopspeen of bijtring. Het dient alleen om de speen niet kwijt te raken.
  • Maak het koord niet langer en maak nooit knopen los. Hierdoor kan verstikkingsgevaar ontstaan.
  • Als er ruimte ontstaat tussen de kralen, gebruik het speenkoord dan niet meer. Dit kan een teken zijn van slijtage en verminderde veiligheid.
  • Controleer altijd de stevigheid van het speenkoord voordat je het gebruikt. Als het beschadigd is of tekenen van slijtage vertoont, is het tijd om het te vervangen.

Hygiëne is erg belangrijk

Voor een optimale hygiëne is het van groot belang om het speenkoord regelmatig schoon te maken. Een eenvoudige en veilige manier om dit te doen, is door gebruik te maken van een vochtige doek en lauw water. Zorg ervoor dat je de clip van het speenkoord niet nat maakt, om mogelijke schade te voorkomen. Het is absoluut af te raden om schoonmaakmiddelen te gebruiken, aangezien deze schadelijke stoffen kunnen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je kleintje.

In onze webshop bieden wij een speciaal natuurlijk afwasmiddel aan, dat vrij is van dierlijke bijproducten en dus 100% vegan. Dit afwasmiddel is niet alleen veilig, maar ook uitermate geschikt voor het reinigen van flesjes, spenen en alle andere babyaccessoires. Met behulp van dit natuurlijke afwasmiddel kun je een optimale hygiëne garanderen, waardoor je de gezondheid en veiligheid van je kleintje kunt waarborgen. Vertrouw op dit product en geniet van de gemoedsrust die het biedt bij het schoonmaken van de speenkoorden en andere babybenodigdheden.

Speenkoorden niet alleen trendy en hip

Speenkoorden zijn niet alleen praktisch, maar ook trendy accessoires die perfect passen bij de outfit van je kleintje. Met een speenkoord hoef je je geen zorgen te maken dat de speen kwijtraakt of op de grond valt tijdens het wandelen met de kinderwagen, het dragen van je baby in een draagzak, fietsen of autorijden. Het is echter belangrijk om bewust te kiezen voor veilige ontwerpen die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Zorg ervoor dat je het speenkoord altijd onder toezicht gebruikt, het niet meegeeft naar bed en regelmatig controleert op eventuele slijtage. Op deze manier kun je vol vertrouwen genieten van de praktische voordelen en de hippe uitstraling van speenkoorden.

Terug naar Blog
De waardering van lafelin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 13 reviews.
× Chat