Wat te doen bij luieruitslag?

Terug naar Blog

Wat te doen bij luieruitslag?

baby in luier

Luieruitslag, altijd een vervelend huidprobleem

Luieruitslag is een veel voorkomend huidprobleem bij baby’s. Het gebied waar de luieruitslag optreedt, kan pijn veroorzaken waardoor de baby onrustig wordt. Er zijn verschillende oplossingen om dit te voorkomen.

Waarom gebeurt luieruitslag?

Luieruitslag ontstaat vooral daar waar de huid in contact komt met de luier. Luieruitslag is vaak felrood van kleur en wordt meestal veroorzaakt door contact met de luier van de baby of een andere huid. Aandoeningen die luieruitslag kunnen veroorzaken zijn:
 1. Inhoud van de luier:

Langdurig contact met urine of ontlasting in de luier kan de gevoelige huid van de baby irriteren. Zeker als de baby diarree heeft kan  deze irritatie toenemen en kan de baby vatbaarder worden voor luieruitslag.
 1. Wrijving:

Luieruitslag of luieruitslag kan ook worden veroorzaakt door het gebruik van  luiers die te strak zitten voor het gewicht van de baby of door het dragen van  zeer strakke kleding.
 1. Irritatie veroorzaakt door een nieuw product:

Als het merk luiers of vochtige doekjes (doekjes) verandert, kan de huid van de baby hierop reageren. Bovendien kunnen wasmiddelen  en chemische emulsies die op de huid van de baby worden aangebracht,  luieruitslag veroorzaken.
 1. Infectie:

In beklede gebieden is de textuur meestal  warm en vochtig. Hierdoor creëren deze gebieden een ideale omgeving voor de groei van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Het gebied dat door de luier wordt bedekt, kan beginnen met een eenvoudige huidinfectie. Maar het kan zich ook snel verspreiden naar  omliggende weefsels.
 1. Probeer nieuwe voedingsmiddelen:

Naarmate je kind geleidelijk overgaat op vast voedsel, kan de inhoud van de ontlasting veranderen. Dit verhoogt het risico op het ontwikkelen van luieruitslag. Bij baby’s die borstvoeding krijgen, kan elk ander voedsel dat door de moeder wordt gegeten, luieruitslag bij de baby veroorzaken.
 1. Gevoelige huid:

Baby’s met huidproblemen zoals atopische dermatitis en seborrheic dermatitis hebben meer kans op luieruitslag.
 1. Gebruik van antibiotica:

Antibiotica doden zowel nuttige als ongezonde bacteriën in het lichaam. Bepaalde soorten bacteriën die normaal op de huid worden aangetroffen, beschermen de huid tegen infectie door de groei van schimmels te voorkomen. Het gebruik van antibiotica kan deze nuttige bacteriën aantasten en schimmelinfecties in de luier van de baby veroorzaken. Overigens kan het gebruik van antibiotica diarree veroorzaken, wat het risico op het ontwikkelen van luieruitslag vergroot.

Wat zijn de preventieve maatregelen om luieruitslag te voorkomen?

Een van de belangrijkste dingen  om luieruitslag te voorkomen, is om de rug van je baby schoon en droog te houden. Andere methoden om luieruitslag te voorkomen zijn:
 • Verander de luier regelmatig
 • Was bij het verschonen van luiers de billen van de baby met lauw water
 • Droog de billen van de baby voorzichtig af
 • Gebruik geen kleine luiers  die de billen van de baby niet laten luchten, maar gebruik luiers van de juiste maat (volgens het gewicht van de baby).
 • Zorg ervoor dat de baby zo lang mogelijk geen luier heeft, zodat de lucht  de vulling van de baby op natuurlijke wijze droogt.

Gebruik van Natuurlijke luiergel

Een van de effectieve manieren om luieruitslag te voorkomen is het gebruik van een preventieve en natuurlijke luiergel. Maar niet alle luiergels zijn geschikt voor de huid van je baby. INCIA’s 100% natuurlijke gel voor luieruitslag  bevat geen synthetische conserveermiddelen, alcohol of andere chemicaliën zoals parfums die schadelijk kunnen zijn voor de huid van een baby. INCIA’s natuurlijke en preventieve gel voor luieruitslag  helpt je om de gevoelige huid van je baby te verzorgen. Deze gel bevat veel koudgeperste plantaardige oliën zoals kokosolie, sheaboter en jojoba-olie, die de weerstand van de babyhuid verhogen. Deze gel bevat ook 100% natuurlijke bijenwas en creëert een barrière tussen de huid van de baby en irriterende stoffen. Dit alles helpt de babyhuid te beschermen tegen luieruitslag en verstoort de natuurlijke balans van de huid niet

Het gebruik van de luieruitslaggel

De gel is geschikt voor de allerkleinsten en geeft direct verlichting bij huidirritaties. INCIA Preventieve en Natuurlijke Luieruitslag Gel verspreidt zich gemakkelijk. Breng een kleine hoeveelheid gel aan tijdens het verschonen van de luier bij je kleintje. Een dun laagje van deze gel brengt al veel verlichting. Regelmatig gebruik voorkomt luieruitslag, verwijdert rode bases en voedt de huid. De gel is zelfs ook zeer geschikt als middel tegen krassen en vlekken veroorzaakt door vallen en stoten. Haal vandaag nog deze veelzijdige preventieve en natuurlijke luieruitslag gel van INCIA in huis.
Terug naar Blog
De waardering van lafelin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 13 reviews.
× Chat